تبلیغات
بانک بزرگ مقالات علمی - قند ضد یخ درون سلولی
بانک بزرگ مقالات علمی
بانک مقالات علمی
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


امیدوارم لحظات خوشی را در این وبلاگ سپری کنید و با نظر هایتان به ما دلگرمی دهید

با تشکر مدیر سایت

مدیر وبلاگ : علیرضا سیلسپور

استفاده از موجهاى تراهرتز براى ردیابى واكنشهاى درون سلولى

استفاده ازطول موجهاى مختلف در ساخت لوازم خانگى و زندگى روزمره عادى شده است. غذا را مى‌توان به سرعت در میكرووله گرم كرد و یا تلویزیون را از راه دور كنترل كرد. اما دقیقأ بین این دو نوع مختلف طول موج، فركانسى قرار دارد كه تا كنون از آن استفاده تكنیكى نشده است: موجهاى تراهرتز Terahertz-Wellen. هر روز دامنه تحقیقات در زمینه نحوه استفاده از امواج تراهرتز گسترده‌تر مى‌شود.بزودى شاهد لامپها و دوربین‌هایى خواهیم بود كه به كمك امواج تراهترز عمل خواهند كرد

فیزیكدانان دانشگاه بوخوم در آلمان سعى مى‌كنند با كمك این امواج چگونه‌گى و نحوه عملكرد فعالیتهاى زیستى را ردیابى كنند. یكى از موضوعاتى كه از مدتى پیش در دست تحقیق است‌‌، بررسى خواص قند در فعالیتهاى حیاتى است. قند نه تنها انرژىزاست بلكه نقش مهمى نیز در حفظ تعادل فعالیتهاى زیستى بر عهده دارد. مثلأ سفیده تخم‌مرغى كه با كمى قند مخلوط شده است، دیرتر خشك مى‌شود و حتى دیرتر هم یخ مى‌بندد. به عبارت ساده‌تر قند مانند ضدیخ بیولوژیكى عمل مى‌كند.  مكانیسمى كه از مدتها پیش شناخته شده است. اما چگونه؟ این پروسه جالب كاملأ ناشناخته است.

مارتینا هاونیت (Martina Havenith) یكى از فیزیكدان دانشگاه شهر بوخوم مى‌گوید:

نظرات متفاوتى در این زمینه وجود دارد، مثلاً مى‌توان گفت ملكولهاى قند مى‌توانند بین ملكولهاى آب سر بخورند و جایگزین شوند و یا شاید حضور قند روى خواص آب تأثیر مى‌گذارد و حركت ملكولهاى آنرا كند مى‌كند.“

براى بررسى بیشتر و اثبات این تئوریها ابتدا باید بتوان حركات ملكولهاى تشكیل دهنده آب را بررسى كرد. اما این ملكولها در مدت زمانى كمتر از یك بیلیونیوم ثانیه جابه‌جا مى‌شود! سرعتى برق آسا كه به سادگى قابل ردیابى نیست. روشهاى كه امروزه براى ردیابى حركات ملكولى استفاده مى‌شوند بسیار كندتر از آن هستند كه بتوانند تصویرى از نوع حركت ملكولهاى آب نشان دهند. هاونیت معتقد است مى‌توان از امواج تراهرتز در تصویر بردارى از این حركات برق آسا استفاده كرد.  

لیز یا سنسورهاى امواج تراهرتز آنقدر سریع هستند كه مى‌توانند این نوع حركات ملكولى را دنبال كنند. فیزیدانان بوخومى تلاش مى‌كنند از این تكنولوژى براى ردیابى و نحوه عمل ملكولهاى قند استفاده كنند. بررسى‌هاى صورت گرفته نشان مى‌دهند هر ملكول قند حدود صد وده ملكول آب اطرافش را تحت تأثیر قرار میدهد. ایجاد پیوند هیدروژنى ملكولهاى آب با قند، نوعى جاذبه ایجاد مى‌كند. به علت این كشش ذره‌هاى آب اطراف قند نمى‌توانند  آزادانه به هر سو حركت كنند. اما چرا این پیوند محكم میان قند و آب از خشك شدن و یا یخ زدن سفیده تخم‌مرغ جلوگیرى مى‌كند؟ فیزیكدان آلمانى هم نمى‌دانند.

هاوینت مى‌گوید: ”همه چیز هنوز در حد تئورى است. حتى مى‌تواند اینگونه باشد كه چون حركت ملكولى آب كندتر مى‌شود، تغییرات پروتئینى هم كندتر مى‌شود.“

اما در هر حال این نظریه ثابت مى‌كند كه حضور آب در سلولهاى زنده حالت خنثى ندارد بلكه آب بصورت فعال در تمامى روندهاى سلولى شركت مى‌كند و نقش تعیین كننده‌اى بر عهده دارد. هاوینت:

تعریف تصویرى این پروسه مانند این است ملكولهاى آب را مثل بازیكنان فوتبال در نظر بگیریم كه از بیرون به درون ضربه مى‌زنند و یك پروسه مشخص را راه مى‌اندازند حال اگر این ضربه آرامتر باشد پروسه هم آرامتر راه مى‌افتد.“

دقیقأ مانند خرسى كه در زمستان به خواب زمستانى فرو مى‌رود چون  سوخت و ساز درون سلولى‌اش كندتر شده است. سفیده تخم‌مرغ هم به علت كند شدن حركت ملكولهاى آب دیرتر یخ مى‌زند، دیرتر هم خشك مى‌شود. دست تئورى فیزیكى‌ اینگونه به نظر مى‌رسد.

اما شاید روزى بتوان پس از شناخت مكانیسم این روند، ضدیخ قندى تولید كرد و یا از این روش براى ساخت داروهاى جدید از آن استفاده كرد.





نوع مطلب : زیست، 
برچسب ها : قند ضد یخ درون سلولی،
لینک های مرتبط :
علیرضا سیلسپور
سه شنبه 8 اردیبهشت 1388
چهارشنبه 18 مرداد 1396 08:56 ق.ظ
Keep on working, great job!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر




آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی





Powered by WebGozar

به سایت ما خوش آمدید
نام و نام خانوادگی      
آدرس ایمیل      
کلیه حقوق این وبلاگ برای بانک بزرگ مقالات علمی محفوظ است